2019-2020' de Ofis Tasarım Trendleri Nasıl Olacak?

2019-2020' de Ofis Tasarım Trendleri Nasıl Olacak?

Novarch 2020'nin “5” işyeri Tasarım Trendini belirledi. Yeni bir işyeri için iç mimarlık tarafından oluşturulan projelerimizde, baştan aşağı tasarım ve dekor yapılacağı zaman, müşterilerimizde iki şık ile karşılaşırız.

1. Yeniliklere son derece açık

2. Geleneksel çizgilerden uzaklaşmak istemeyen

İç mimarlık şirketleri bu iki yöndeki bakış açısına uygun projeler ile geniş bir yelpazeden hizmet vermelidir. Uzman ekibimiz ile geleneksel çizgileri muhafaza eder, aynı zamanda ileriye dönük tespitlerimizi müşterilerimize en ideal şekilde sunarız.

2019 ve Gelecek Yıllarda Ofis Tasarım Trendleri Nasıl Olacak?

1. Çalışma Alanlarında Düşünülen Eğlence ve Rahatlama Çok Uzak Değil

Şirketler artık her şeyden önce üretkenliği ön planda tutan tamamen işlevsel alanlardan uzaklaşıyor. En yaratıcı fikirler ve yüksek verimlilik, zihin rahatladığında gelir. Bu nedenle firmalar çalışanların rahatına ve zihinsel refahına odaklanır. 2020'de işyerinin daha önce hiç olmadığı kadar daha şık ve daha konforlu hale geleceğini öngörüyoruz.

Havadar ve iyi aydınlatılmış bir oda, rahat koltuklar ve modern sandalyeler göze çarpar. Çalışma alanlarında bir mola vermek isteyenler için çekilebilecekleri çok sayıda küçük köşe var. Konforlu köşeler, peluş kanepeler, alçak tabureler, renkli minderler ve yatıştırıcı sanat eserleri ile daha davetkâr bir ortam amaçlanır.

2. Açık Çalışma Alanları Değişecek Mi?

İç mimarlık ofisleri, son birkaç yıl içinde, işyerlerinde ortak çalışma alanlarının artması nedeniyle bir süredir ortak kullanım alanları üzerinde çalışmalar yapmaktaydı. Ancak 2020 ve sonrasında, açık ofislerin değişeceğini göreceğiz.

Ofislerde gerektiğinde açılabilen alanlar olacak. İşlevlerine bağlı olarak, her bölge farklı döşeme desenleri, tavan ve duvar tasarımlarıyla birbirinden ayrılacak.

Açık alanlar işbirlikçi çalışmalar için mükemmeldir. Ancak aynı alanda beyin fırtınası yapmaya çalışan birkaç ekip varsa…

3. Ofisler Doğadan İlham Alacak

Doğa ile bağlantı kurma ve yeşil alanlardan mümkün oldukça yararlanabilmek insanların doğasında vardır. Bu istek reddedildiğinde (genellikle masa işi olan insanlar için olduğu gibi), çalışanlar hasta, yorgun ve stresli olduklarını bildirmektedir. Buna cevaben, şirketler binalarındaki doğal, yeşil alanları arttırmayı tercih ediyorlar.

2020'ye gelindiğinde, insan merkezli iş yerlerine daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. İç mimarlık firmaları bunun farkına varmış durumdadır. Şirketler binalarının mimarisine yeşillik dâhil edecek ve ışık, ses, koku ve termal koşullar söz konusu olduğunda doğayı mümkün olduğunca yakından taklit edecek.

4. Ahşabın Şıklığından Yararlanmak

Soğuk ve klasik dokular yerini neşeli, canlı bir görünüm veren toprak temalı dokunuşlarla değiştiriyor. Ofislerde toprak elementlerin birçok örneği dikkat çekiyor. Tavandaki ahşap kirişler odalara ilginç bir karakter kazandırır. Hatta sandalyelere ve cam kaplı masalara bile ahşap ve jüt vurgular ile doğal ve sıcak bir hava verilebilir

5. Geometrik Desenler Geliyor

İyi bir iç mimar tüm detayları en iyi şekilde yansıtan fikirlere hâkimdir. Göz alıcı desenler ve görsel ilgi alanını oluşturmak için geometrik şekiller, gelecek dönemin vazgeçilmezleri arasında olacak. Bu sayede, düz renkli iç mekânlar kaybolacak. Bazı bölümlerde, bu desenler zeminde yatay olarak uzanır ve bu alana şık, çok boyutlu bir derinlik kazandırır.