2019 Yılına Özel Cafe Dekorasyon Fikirleri Neler?

2019 Yılına Özel Cafe Dekorasyon Fikirleri Neler?

Yeni nesil adı ile tanımlanan ve bu şekilde lanse edilen cafe dekorasyonları birçok farklı seçeneğe ayrılıyor. Birçoğu tamamıyla iç mimarın tercihi ve tavsiyesi olan bu tasarımlar kendine has isimlerle anılıyor. Başta Retro ve vintage olmak üzere sayısız alternatif de bulunuyor. Kafelerin genel görünümlerinin nasıl olması gerektiğine karar veren işletme sahipleri seçimlerini bu doğrultuda yapabilirler. Hazır tasarımlar ise hazır kataloglarda yer alıp fikir vermesi açısından yönlendirici olmaktadır.

Ahşap Seçeneklerle Rustik Tarz

Özellikle organik ve vegan ağırlıklı yemekler satan kafeler için rustik tarz önerilmektedir. Ahşabın doğal imaj çizgileri derinlemesine ve sade bir tasarım dengesi oluşturmaktadır. Bu cafe dekorasyonları çok daha hesaplı olmasıyla da sıklıkla tercih ediliyor. Doğal masif malzemeleri dışında kayın ve ceviz ağacından yapılma masalar ve sandalyeler arasından seçim yapılabilir. Söz konusu masa ve sandalyeler yemek takımları olarak toplu da sipariş edilebilir. İki ve dört kişilik olan versiyonları siparişler doğrultusunda imal edilmektedir. Özel vernik cilası ile beraber dekorasyon planında yer alan tüm ürünler uzun ömürlü olarak kullanılabilir.

Kafelere Özel Retro ve Vintage Stiller

Bilindiği üzere Retro ve Vintage tarzları 80'ler ve öncesinin moda akımlarını günümüze taşımaktadır. Kafelerin genel dekorasyon seçeneklerinde bulunan bu tasarımlar duvar süsleri, posterler ve benzeri ürünlerle destekleniyor. Pop Art sanat akımına da benzerliği bulunan bu ana akım modalar modern bir şekilde yorumlanarak kafelere taşınıyor. Söz konusu işletmelerde satılan ürünlerin görselleri de bu vintage tarzlarla temsil edilmektedir. İç mimarlar ile mekan sahipleri seçilecek olan duvar süslemelerinde interaktif çalışıyor. Daha önceden imal edilmiş seçenekler dışında sıfır üretimler de siparişler doğrultusunda dekorasyon bütünlüğünü sağlıyor.

Minimal Dekorasyonlar için Ana Renk Seçimi

Minimal bir tercihe ev sahipliği yapan cafe dekorasyonları ana renk seçimleriyle oluşturuluyor. Onlarca farklı rengin dağınık ve düzensiz kullanımları göz yorucu olmaktadır. Bunun yerine kafenin ana rengi seçilmeli ve o rengin tonlarındaki süslemelerle genel bir bütünlük sağlanmalıdır. Tercih edilebilecek renklerin mat yerine şeffaf ve açık olmasına özen gösterilmeli. Beyaz, krem ve ekru gibi renkler ilk seçenekleri oluşturuyor. Bunun dışında son yılların popüler renklerinde birinci sırada yer alan pudra rengi de kafeler için uygundur. Zümrüt, haki ve süt mavisi gibi canlı renkler de tablolar ve duvar kağıtları üzerinden dekorasyonlara eklenebilir.

Oturma Planı ve Hareket Alanı

Kafelerin estetik olduğu kadar kullanışlı alanlara da sahip olması gerekiyor. Masaların arasında mümkün mertebe büyük boşluklar bırakılmalıdır. Tuvalet, bar ve mutfak gibi alanların tamamı yürüme alanlarının kesiştiği noktalarda konumlandırılmalıdır. Hareket alanını müşterilere sunan kafeler, ferah görünümleriyle de fark yaratmaktadır.

Aydınlatma Seçenekleri

Vintage tarzı ile dekore edilmiş kafeler aydınlatma alanında da alternatif dekorasyon planlarını değerlendirebilir. Eski zamanlara atıfta bulunmak için her masada gaz ocağı lambaları bulunabilir. Bunun dışında eski zamanlardan kalma sokak lambaları da kafelerin stratejik noktalarında marjinal bir aydınlat gereci olarak kullanılabilir.