Restaurant-Cafelerde Dekorasyonun Önemi Nedir?

Restaurant-Cafelerde Dekorasyonun Önemi Nedir?

Eşiniz, dostunuz ya da arkadaşlarınızla bir akşam dışarıda yemek yemeyi planladığınızı düşünün. Heyecanlısınız çünkü bu yeni mekânı denemek için sabırsızlanıyorsunuz.

Beklentileriniz yüksek, belki de sizin için özel bir akşam ve tabi ki keyifli vakit geçirmek istiyorsunuz. Ancak restauranta girdiğinizde sizi karşılayan bu iç mekân ne yazık ki oldukça vasat. Galiba buraya bir iç mimar eli değmemiş. Hiç te rahat olmayan koltukların olduğu bir masaya yönlendiriliyorsunuz. Bu, ruh halinize hafif bir darbe oldu bile… Ancak iyi vakit geçirmeye kararlısınız. Bir de bakıyorsunuz müzik korkunç, sunulan menü oldukça amatör görünüyor ve masanızın üstündeki ışık başınızı ağrıtıyor. Bu yüzden, yemek mükemmel olsa bile bir daha buraya uğramayacağınız kesindir.

Günümüzde insanlar, sadece yemek için dışarı çıkmıyorlar. Keyifli vakit geçirmek ve mekânları keşfetmek istiyorlar. Herkes kendi mutfağında güzel yemekler pişirebilir, bu nedenle kafe-restoran endüstrisi ve birlikte çalıştıkları iç mimarlık şirketleri konukların sürekliliğini sağlamak için güzel ve çekici iç mekânların tasarımına öncelik veriyorlar.

Renkler, stil ve malzemeler bağlamında, iç mekânları 4 kategoriye ayırabiliriz.

• Hareketli Mekânlar

Bu mekânların asıl cazibesi, ortamda sürekli göze çarpan bir hareketlilik vardır. Ortama dinamizm katan en önemli unsur da oturma yerlerinin olabildiğince küçük, geçiş alanlarının ise daha ferah ve fazla dolaşım imkânı verebilmesi dikkat çeker. İç mimarlık firmaları için hedef kitleniz çok önemlidir. Müşterileriniz genç ve enerjik ise, böyle bir mekânda uygulanacak birçok dinamik iç tasarım uygulamaları ile canlı ve çekici bir mekâna sahip olabilirsiniz.

• Lüks İmaj

İçeri girdiğinizde kendinizi bir saray girişinde hissetmeniz olasıdır. Büyük ve gösterişli avizeler, geniş ve rahat koltuklar, son derece etkileyici bir yer döşemesi ve kaliteli servis anlayışı ile burada kendinizi çok zengin ya da kompleksli hissedebilirsiniz. Bu tür mekanlar için en iyi kombinasyon toprak tonları ve kısmi olarak serpiştirilen canlı tonlar olur. İyi bir iç mimarlık projesi ile İkisi arasında denge kurulur. Aksi halde, alan çok sıkıcı görünebilir.

• Kurumsal Mekânlar

Örneğin; bir şirketin kafesi, bir otel ya da hastane veya balo salonu, özel bir şirket, okul ve daha birçok akla gelebilecek yaşam alanlarında mutlaka cafe-restaurant bölümleri bulunur. Bu tür mekânlarda çeşitlilikte sınır yoktur aslında… Retro ve bohemlerden, eski püskü şıklığa kadar her türlü temayı kapsarlar.

Şirket kafesinin renk ve malzeme şemasına, seçilen temaya göre karar verilmelidir. Elbette genelleştirilmiş bir stil daha az riskli olacağı için sade bir mekân tarzı seçilebilir. Bu durumda, samimi, rahat ve misafirperver bir atmosfer oluşturmak için bereketli renkler, bol dokular ve uygun malzemeler kullanılır. İç mimarlık ofisleri sizlere vereceği referans örnekleri ile yol gösterici olurlar.

• Nostalji Ayrıcalığı

Bu tür bir mekân, eski tarz antika bir çekiciliğe sahiptir. İdeal atmosfer, basit bir çizgi ile kolayca ilerler. İçindeki sıcak ışık vurguları ile samimi bir hava yakalanır. Eski tarzda bir mekân için renk ve malzeme temeli çok özel seçimler içerir.